Leuke campings Kroatië aan zee

Leuke campings Kroatië aan zee

Vakantie op een camping in Kroatië betekent een prachtige natuur, wellicht een camping direct aan zee, leuke badplaatsjes met gezellige terrasjes, boulevards, een heerlijk klimaat, nog betaalbaar lekker uit eten en een levendig uitgaansleven. U vind hier de mooiste campings in bijvoorbeeld IstriëDalmatië en Kvarner.

Direct aan de Adriatische zee

Een kampeervakantie in Kroatië betekent een kampeer vakantie direct aan zee en veelal een flinke hoeveelheid zonneschijn en aangename temperaturen. Gelukkig biedt de Adriatische Zee verkoeling, zodat u weer fris kunt terugkeren naar de camping. Kroatië heeft een uitgebreide kustlijn, dus er is vast nog wel een plekje voor u vrij. Porec, Rovinj en Pula zijn bekende badplaatsen die qua stijl Italiaans aandoen. Dat komt doordat Kroatië gedeeltelijk onder heerschappij van de Venetiërs heeft gestaan. Het amfitheater van Pula en de klokkentoren van Rovinj die wel erg aan de San Marco in Venetië doet denken zijn toch dingen die je niet tijdens elke kampeervakantie tegenkomt. In Kroatië dus wel.

Kust met de duizend eilanden

Aan een schitterende kust met ontelbare baaitjes en eilandjes, ligt het gastvrije Kroatië. De grillige kustlijn bestaat uit uitgesleten rotsen en gelijkmatig aflopende kiezelstranden. Tegen de heuvels zie je oude stadjes, waar je lekker kunt rondslenteren door antieke straatjes of op een terrasje van de zon kunt genieten. Het noordelijke deel van Kroatië is het mooie met baaien en stranden bezaaide Istrië. Het mediterrane klimaat betekent zonovergoten zomers. Dalmatië beslaat het langste stuk van de ‘kust met de duizend eilanden’. Het klimaat is hier ook mediterraan, maar iets warmer dan in Istrië. Kortom: de weersomstandigheden zijn uitstekend voor een verblijf op een camping in Kroatië.

De eilanden van Kroatië

Toe aan iets anders dan het vasteland van de camping? Kroatië heeft vier schitterende eilanden in de Kvarner-golf met exotische namen als Krk, Cres, Rab en Lošinj die zeer geliefd zijn bij toeristen vanwege hun idyllische karakter. Vooral het aanzicht van het helderblauwe water en de krijtwitte rotsen doet u denken alsof u zo in een reisgids bent gevaren. Niets is echter minder waar. U bent er echt, dus geniet ervan! Boek hier jouw camping Kroatië en geniet van alles dat dit land te bieden heeft!

Een gedachte over “Leuke campings Kroatië aan zee

  1. Pingback: Ga dit jaar naar een leuke camping in Kroatië

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *