Leuke en bijzondere plekjes in Toscane

Bijzonder vakantie accommodaties in Toscane

Toscane biedt u als toerist de ideale vakantiemix; prachtige natuur, rijke cultuur, goede keuken en een stralende zon. De glooiende heuvels, de grote zonnebloemvelden en de wijn- en olijfgaarden vormen het typisch Toscaanse landschap. Steden als Florence en Pisa zijn bekend en hebben geen verdere introductie nodig. Maar tussen de heuvels en wijngaarden van Toscane liggen nog andere parels, zoals Siena, Lucca en San Gimignano. Of u nu verblijft in een luxe of een eenvoudige accommodatie, op het platteland of nabij een grote stad, u zult genieten van de Toscaanse cultuur en natuur. Wij hebben namelijk een aantal prachtige accommodaties in Toscane voor u uitgezocht waarvandaan u de Toscaanse sfeer direct voelt.

Authentiek Toscane

Wil je écht genieten en opgaan in de sfeer van het échte authentieke Toscane? Toscane, één van de mooiste streken van Italië… Het glooiende landschap met olijfbomen en cipressen, de heuvelstadjes en de elegante palazzi, met als hoofdstad Florence. Florence is de bakermat van de renaissance en daarmee een van de bekendste cultuursteden van Europa. Als u Florence wilt bezoeken is één van de dichtstbijzijnde huisjes in Artimino, namelijk Borgo Artimino. Een geweldige Toscaanse accommodatie op een prachtige locatie. Zoekt u echt naar nog meer rust en ruimte op een tijdloze locatie in Toscane moet u bij Case di Gello zijn. Mocht u iets meer het binnenland op willen zoeken is een overnachting in een Toscaans landhuis met spa en wellness een absolute aanrader, Castellare di Tonda.

Bekijk alle authentieke accommodaties in Toscane

Ligging Toscane

Toscane ligt in Noordwest-Italië en grenst in het noordwesten aan Ligurië. In het noorden en het oosten grenst het gebied aan Emilia-Romagna, in het zuidoosten aan Umbrië en in het zuiden aan Latium. Ten westen van Toscane ligt de Middellandse Zee.

Toscane wordt ook wel de wieg van de Renaissance genoemd. Beroemde vertegenwoordigers van deze kunststroom waren Leonardo da Vinci, Michelangelo en Sandro Botticelli. Laatstgenoemde werd ook daadwerkelijk in Toscane geboren. Andere bekendheden uit dit gebied zijn onder meer Dante (dichter en auteur van ‘De goddelijke komedie’), Amerigo Vespucci (ontdekkingsreiziger) en Rose McGowan (actrice, die in de hitserie Charmed de rol van Paige Matthews op zich nam).

Natuur

Het gebied Toscane kent een veelzijdig landschap, er zijn glooiende heuvels, wijngaarden en akkers met lavendel en olijfbomen.

Klimaat

Toscane kent een Middellands Zeeklimaat met warme, droge zomers en zachte winters.

Flora en Fauna

Toscane kent een veelzijdige vegetatie. Er groeien dwergstruiken, kastanjebomen, heesters, oleanders, gaspeldoorns en kerkeiken. Dieren die hier onder andere voorkomen zijn vossen, wilde zwijnen, herten, stekelvarkens en reigers.

Stranden

De witte zandstranden van Toscane worden nationaal en internationaal geroemd om hun schoonheid.

Nationale parken

Parco Naturale della Maremma, onderdeel van het grote Maremma gebied,werd in 1975 tot nationaal park benoemd. De Maremma is een groot gebied met prachtige natuur en oude steden zoals Grosetto. Het Parco Naturale delle Maremma is een nationaal park dat autovrij is. Het grenst aan de zee en biedt vele mooie stranden, baaien en natuur.