Mooi plekje kefalonia

Bijzondere vakantie in mooi Kefalonia

Bijzonder plekje op Kefalonia

kefaloniaEen bijzonder plekje op Kefalonia? Het mooie Kefalonia is één van de minder bekende eilanden van Griekenland. Daarom hoef je niet bang te zijn voor massatoerisme. Op het bijzondere Kefalonia zijn de winters mild en de zomers relatief koel: altijd lekker weer dus. Zelfs in oktober is het zeewater nog ruim boven de 20 graden. U vindt hier nog baaitjes met prachtige zandstranden. Er wordt gezegd dat het strand van Myrtos het mooiste strand van heel Griekenland is! Geniet van een bijzondere vakantie op het prachtige Kefalonia, één van Griekenland’s best bewaarde geheimen.

Authentiek Kefalonia

Voor het authentieke Kefalonia en bezienswaardigheden uit de oudheid is de hoofdstad Argostoli zeker een aanrader. Agios Andreas heeft een indrukwekkend Middeleeuws kasteel en ruïnes van huizen en kerken. Vanaf de 300 meter hoge top heeft u een fantastisch uitzicht op de weide omgeving.
’s Avonds kunt u in de gemoedelijke en pittoreske (vissers)dorpjes terecht voor heerlijke Griekse maaltijden, tussen de lokale bevolking. Zoals het charmante vissersplaatsje Assos, met een Venetiaans kasteel of in het gemoedelijke plaatsje Fiskardo. Het dorp Ássos wordt geflankeerd door enkele schitterende stranden. Van de rotsen erboven is het uitzicht spectaculair. De helderwitte kleur van de stranden wordt enerzijds begrensd door het azuurblauwe water van de zee, anderzijds door de donkere kleur van de uitlopers van de bergen van Kefaloniá. Op de heuvel achter het dorp domineert het oude fort. De geschiedenis hiervan gaat terug tot het jaar 1574.

Mooie en unieke plekjes op Kefalonia

Weg van de massa maar toch in de buurt van de belangrijkste bezienswaardigheden, een gezellig dorpje of een fijn strand? bekijk dan eens accommodatie Ionian Dream Villa’s of My Little Place on The Hill. Tevens zijn deze accommodaties dicht bij het vliegveld. Wil je meer richting het westen van het eiland en iets kleinschaliger maar super gastvrij? Volidiera Guesthouse. In de buurt van Fiskardo ligt Ranzo Ionio. Ranzo Ionio ligt prachtig tussen de olijfboomgaarden met uitzicht op de Ionische zee.

Authentieke accommodaties in Kefalonia

Kefalonia is het grootste van de Ionische eilanden en heeft een oppervlakte van 782km2. De kustlijn heeft een lengte van 254 kilometer. Kefalonia is een fantastisch eiland om je vakantie door te brengen, want alle ingrediënten voor een succesvolle vakantie zijn hier aanwezig: mooie stranden, schitterende bergen, gezellige traditionele dorpen, prachtige steden, unieke natuur-verschijnselen, lekker eten, een rijke historie, veel excursiemogelijkheden, je komt alles tegen op Kefalonia.