Vroeg de vakantie boeken of toch Last minute?

Vroeg de vakantie boeken of toch Last minute?

vroeg boekenDe lente én daarmee de zomer is weer in aantocht. Tijd om alvast een vakantie te boeken of nog even wachten voor een last minute? Ga jij voor een goedkope vakantie met de auto of een vliegreis?
Veel Nederlanders gaan dit jaar weer traditiegetrouw naar hun vaste vakantieplekje in landen zoals Frankrijk, Italië en Spanje. Maar waarom eigenlijk? Ontdek dit jaar eens een land als Kroatië, die vorig jaar hoog scoorde als één van de favoriete vakantielanden. Of ga dit jaar eens naar Duitsland. Dat scheelt enorm in de prijzen. Als je tóch kiest voor een camping in Frankrijk of een vakantiehuisje in Italië boek dan wel vroeg, want de leukste vakantiebestemmingen in deze favoriete vakantielanden zijn zo weg!

Ben je niet aan een vakantieperiode gebonden, dan kun je best even wachten toch? De echte aanbiedingen komen pas als de boekingen tegenvallen. Maar ben je gebonden aan het hoogseizoen, dan is het raadzaam om op tijd te boeken. Vergelijk de prijzen goed, want de vroegboekkortingen bij touroperators kunnen verschillend zijn.

Goedkoper op vakantie

Diverse reismaatschappijen hebben aangekondigd vliegvakanties naar de Middellandse Zee en Rode Zee met kortingen tot 50 procent in de uitverkoop te doen. Vooral Arke, Corendon, De Jong Intra en D-reizen zijn verwikkeld in een prijzenslag die het gevolg is van de consument die vanwege de crisis de hand op de knip houdt.
Als je vroeg boekt ben je niet altijd goedkoper uit. Uit onderzoek blijkt dat lastminutereizen meestal voordeliger zijn dan zomervakanties die maanden van tevoren zijn geboekt. Een nadeel van een lastminute boeking is uiteraard dat sommige bestemmingen dan al zijn uitverkocht.

Losse vliegtickets

Als je écht goedkoper op vakantie wilt kan het handig zijn om meerdere vergelijkingssites te gebruiken zoals Expedia.nl en Vliegwinkel.nl.