duitsland vakantie huisje

Op vakantie naar populair Duitsland

Duitsland vakantieland

duitsland vakantielandGa jij dit jaar ook naar Duitsland? In het afgelopen jaar zijn er meer Nederlanders op vakantie gegaan in Duitsland dan in het jaar daarvoor. Dat stelt het Duits Verkeersbureau woensdag op basis van het Duitse Bureau voor de Statistiek. Nederlanders waren vorig jaar goed voor bijna 11 miljoen overnachtingen in ons buurland.
Daarmee zijn de Nederlanders goed voor bijna een zesde van alle overnachtingen in Duitsland door buitenlandse gasten; dat totaal kwam vorig jaar op 68,8 miljoen.

Duitsland geliefd in Europa

Het vakantieland Duitsland behoort tot de meest geliefde vakantiebestemmingen in Europa. Voor het derde jaar op rij staat Duitsland met in totaal 46,2 miljoen reizen op nummer 2 in de top 3 van de meest geliefde vakantiebestemmingen van Europese vakantiegangers. Dus op naar een leuke camping in Duitsland!

Populaire bestemmingen in Duitsland

Verreweg het grootste deel van de overnachtingen in Duitsland kwam echter nog altijd op conto van de Duitsers zelf. In totaal werden er ruim 400 miljoen geteld, waarvan dus een kleine 70 miljoen door buitenlanders. Dinsdag nog riep de Duitse bondskanselier Angela Merkel de Duitsers juist op om ook in eigen land op vakantie te gaan. Volgens Merkel is Duitsland zeer gastvrij en altijd verheugd met bezoekers. Ze noemde bijvoorbeeld bestemmingen als Berlijn, de Noord- en Oostzeekusten en het Zwarte Woud. Er zijn nog talloze vakantiehuisjes in het Zwarte Woud beschikbaar.

Nederlanders gaan vaak voor een paar dagen naar Duitsland, liet een woordvoerster van het Duits Verkeersbureau weten. Het merendeel van deze korte vakantiegangers zijn 50 plussers. De komende jaren wil Duitsland zich ook meer gaan richten op jongeren.