ijsland

IJsland is een vakantieland om van te genieten

IJsland is na Groot Brittannië het grootste eiland van Europa. Het eiland kenmerkt zich door vulkanen, watervallen, snel stromende rivieren, gletsjers en rotsen. Maar ondanks het ruige en aantrekkelijke gebied is IJsland een vakantieland bij uitstek. Naast prachtige landschappen, een bruisend nachtleven, warmwaterbronnen en vulkanen kun je jezelf hier prima vermaken en is 15 dagen vakantie vaak nog veel te kort!

Een paar leuke plekjes om op IJsland te bekijken:

Reykjavík

De hoofdstad van IJsland moet je gezien hebben en zéker ook het bruisende nachtleven ontdekken. Reykjavík is een schone en trendy stad met een leuk centrum en prima nachtleven. Het barst er van de kroegen, clubs en discotheken. Club NASA is een plek waar je geweest moet zijn. Wil je het maximale halen uit je bezoek naar Reykjavík dan is een tip om een Nightlife friend in te huren. Die laat je de mooiste plekken zien van de stad.

Vatnajökull

Één van de grootste gletsjers van Europa is Vatnajökull. Groter dan alle gletsjers in Noorwegen en de Alpen bij elkaar trekt deze enorm veel bijkijks. De oppervlakte van de ijskap is 8.400 km², zo groot als de provincies Friesland, Groningen en Drenthe te samen.

The Blue Lagoon

ijslandEen meer met een temperatuur van 40 graden celsius dat ligt in een lavaveld in de buurt van Grindavík Het water is rijk aan mineralen, silicaten en blauwwieren en heeft een mooie lichtblauwe kleur. Als je toch op IJsland bent is dit zéker een aanrader.

IJsland voor sportievelingen

Voor sportieve vakantiegangers is IJsland uitermate geschikt. Je kunt er wandelen, skiën, raften en touren. De vele wandeltrajecten bieden vele mogelijkheden voor actieve wandelaars om er eens stevig op uit te gaan en IJsland te voet te ontdekken. Deze tochten zullen over het algemeen begeleidt worden door ervaren gidsen.

Hou je niet van wandelen dan is wellicht een gletsjertocht langs adembenemende landschappen op een sneeuwscooter iets voor je.

IJsland is een leuke vakantiebestemming voor sportievelingen. Na een sportieve vakantie op dit prachtige eiland kan je weer fris huiswaarts keren.