Goedkope doorlopende reisverzekering voor je vakantie afsluiten

Is jouw reisverzekering toereikend?

goedkope reisverzekeringEen reisverzekering is onmisbaar om eventuele kosten tijdens een buitenlandse reis vergoed te krijgen. Maar een extra dure polis is vaak niet nodig, zeker niet als je dit jaar een verre of risicovolle vakantie overslaat. Check daarom jaarlijks de doorlopende reisverzekering.

Goedkope doorlopende reisverzekering afsluiten

Ga je vaker dan één keer per jaar op vakantie? En af en toe een nachtje weg in eigen land? De FBTO Doorlopende reisverzekering stel je zelf samen èn kun je het hele jaar door aanpassen! Je zet de verschillende aanvullende modules heel makkelijk aan of uit. Zo ga je het hele jaar goed verzekerd op reis. En dat doe je al vanaf € 2,19 per maand. Lees meer over de FBTO Doorlopende reisverzekering.

Net als bij zorgverzekeringen is het verstandig om de doorlopende reisverzekering jaarlijks tegen het licht te houden. De premies veranderen namelijk regelmatig. En net als bij een aanvullende zorgverzekering, kun je bij een doorlopende reisverzekering zelf aangeven welke categorieën je verzekerd wilt hebben en tegen welke maximale waarde. Wel of geen wintersportdekking bijvoorbeeld is een keuze die veel geld kan schelen. Toch zijn er ook verzekeraars die hiervoor niets of nauwelijks iets extra’s rekenen.

Minimale vergoeding

Praktisch alle verzekeraars bieden een minimale vergoeding voor beschadigde, zoekgeraakte of verloren bagage. Verzekerden kunnen zelf kiezen voor een hoger bedrag. Ook hier geldt dat een hoger verzekerd bedrag niet altijd zichtbaar is in de premie. Zo kan een reisverzekering met een maximale vergoeding van €1000 voor bagage even duur zijn als een verzekering met een maximale vergoeding van €2500. Alleen wie meer verzekerd wil hebben dan €4000, moet flink dieper in de buidel tasten.

Maar waarom zou je zo’n hoog maximum kiezen? Verzekeraars vergoeden zelden de nieuwwaarde, alleen als je kunt aantonen dat het betreffende bagagestuk niet ouder is dan een jaar. Bovendien moet je wel heel zorgvuldig omgaan met je spullen om voor een vergoeding in aanmerking te komen. Over diefstal uit een tent kan al discussie ontstaan. Dat maakt een reisverzekering voor fietskampeerders een stuk minder waard. Maar ook diefstal uit een afgesloten auto wordt vaak niet vergoed. Vervelend als je op doorreis steden wilt bezoeken.
De polisvoorwaarden lopen uiteen op dit punt. Vraag bij twijfel vooraf aan de verzekeraar welke eisen hij stelt aan de zorgvuldigheid.